2019. június 17., hétfő

Nyitott Szemlélettel az Új Világ Felé

Ahány ember, annyi kis világ. Ha világmegváltó szeretnél lenni, csak azon kell dolgoznod, hogy a szemléleted szintet lépjen. Nyitottan figyelni a valóságot és elengedni a dogmákat. Az Igazság a dogmákon túl van. És van univerzális igazság, csak szavakkal leírhatatlan és elmondhatatlan.


Létezik egy szerepjáték, aminek segítségével mágusokat játszhatunk. Ebben úgy magyarázzák a világ felépítését, mint egy egyetemes konszenzust a résztvevőik paradigmája eredőjében. A varázslók attól varázslók, hogy felülírják ezt a konszenzust. A dogmákat elhagyni azonban nagy bátorságot jelent, és átmenetileg ijesztő, hogy nincs egy biztos mankónk: ez abszolút jó, az pedig abszolút rossz.

A politikában nagyon érdekes, ahogyan különféle paradigmák ütköznek. Két politikusnak attól függően, hogy milyen a világképe, különböző benyomása lesz arról, hogy mi jó és mi rossz.

Én azt mondom, akkor tesszük önmagunknak a legtöbbet, ha kellő szkeptikussággal fogadjuk mások jóról és rosszról alkotott véleményét és törekszünk rá, hogy felülírjuk régi kényelmes és megszokott valóságmintázatunkat. Önmagunk szellemi felszabadítása pillangó hatással alakítja válságos világunkat egy lehetőségekben bővelkedő, gazdag és környezet- és öntudatos világgá.

Legyünk a béke lángjának gyújtópontja: ismerjük fel, hogy belső konfliktusaink kivetülnek a nagyvilágba. A mikrokozmosz tükörképe a makrokozmosz. Fontos, hogy megoldjuk lelki problémáinkat, mert önmagunk gyógyításával az egész világot gyógyítjuk.

Nem szégyen segítséget kérni, nem szégyen megismerni amit még nem ismerünk és nem szégyen vállalni önmagunkat olyannak amilyenek vagyunk: akár kicsit kettyósnak, akár bizonytalannak, töröttnek vagy éppen tökéletesnek. Az őszinteség meghálálja magát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése