2019. május 25., szombat

A csodálatos nagy összkép

Einstein gondolata ihlette a mai álmomat, amely jelentős felismerésekhez vezetett. Tudniillik mindenki géniusz, csak egy halat ne arról ítéljünk meg, hogy hogyan tud fára mászni.


A mai álmom arról szólt, hogy egy csapat random ember szimulációs játékot játszott, és a szimulációban különböző próbatételeket kellett megoldani. Ahogyan a játék haladt, a csapatmunkának megfelelően mindenki a saját géniuszát adta a játékhoz. És a szimuláció visszahatott, a játék végén mindenki olyan kulcskompetenciákat nyert, amelyek egyediek voltak, mindenki megélte a maga karakterét és környezetét, és a történet sohasem állt meg.

Olyan ez az álombéli szimuláció, mint maga az élet. Aki intuitív módon, mindig úgy nyilvánul meg, hogy a játékhoz az őszinte és hiteles önmagát adja, akkor a "játék" intelligens módon visszahat, végül megteremtve azt a környezetet amiben az egyén legjobban képes kibontakoztatni a saját géniuszát.

A kabbala is tanít erről, azt mondja, hogy a végtelen fény vesz körül bennünket, amely intelligens módon személyre szabja az egyén tapasztalatait ahhoz, hogy végül az illetőt felemelje. A folyamat során krízisekkel találkozunk, amely krízisek építenek minket. Az összetett világkrízis is erről szól. A világ prezentálja a globális kihívásokat, és az ember megoldja ezeket, ebből épül. Majd újabb krízisek keletkeznek, de végső soron a fejlődés nem áll meg. A világ, mint olyan a kihívásaival együtt, tökéletes világ de pont az a tökéletes, hogy ahogyan is toldozzuk foldozzuk az életünket, mindig lesz helyzet, amiben hozzáadhatunk valamit.

Ha a helyzet nehéz, reménytelennek tűnik, vagy hálátlan, gondolj arra, hogy azért tapasztalod a sötétséget, mert valóban egy kis fénymag vagy, akit elültettek. Ahogyan élsz, ahogyan megnyilvánulsz mások felé, úgy hajtasz ki a fényre, úgy válsz a magad módján hasznossá a nagy egész részére. És minden tényező fontos, ne add fel. Belőled is fa válik, kihajtasz és az ég felé törsz, a munkádnak végül is gyümölcsei lesznek. Csak ez nem banán lesz vagy kókusz, hanem egyedi ízű, egyedi csoda, amely a világot egyedi módon befolyásolja a javára, míg világ a világ.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése