2017. június 13., kedd

Álljunk meg egy szóra

Azon gondolkozom, hogy hatásos-e az önmegvalósítás fontosságáról prédikálnom, mint az előző bejegyzésemben is tettem, vagy inkább jobb az, ha elengedem a témát, és nem akarok rákényszeríteni semmi olyat senkire, amit nem szeretne... és hát, ez utóbbinak sokkal több értelme van, talán mindenki el tudja dönteni, hogy mi a fontos számára és mi nem.


Azt tudom, hogy számomra az önmegvalósítás nagyon fontos, és ezért hangsúlyozom ennyire, bár valójában nem vágyom rá, hogy megerősítsenek benne, hogy "Igen, Tomi, ez jó út" - tisztában vagyok vele, hogy jó út, számomra ez az egyetlen út... Az meg, hogy ki milyen módon tud elindulni ezen az úton - ha akar - nagyon egyéni, hiszen mindenkinek egyéni fontossági sorrendje van, a még megoldatlan kihívások máshol vannak jelen az életükben.

Az a keresztem, hogy túlzottan segíteni akarok és mindenki életét meg szeretném oldani, mert ettől érzem magam hasznosnak... holott éppen elég, ha a saját életemet megoldom... Ez amolyan megváltó-komplexus volna, de itt az ideje, hogy ezt némileg elengedjem, és ne akarjak olyan görcsösen másokon segíteni, mert még a végén az a maradék kevés humorérzékem is tényleg kihal... és akkor nagyon unalmas lesz a komolyság sivár örök jelenében maradnom...

Motiváltnak érzem magam rá, hogy lifecoach legyek, és hivatásszerűen segítsek megoldani mások életét, ha azt tényleg igénylik. Ez az irány tetszene... az pedig, hogy erre az útra lépek-e, még a jövő zenéje, de nagyon jó volna ilyesmivel foglalkoznom.

Mindenesetre nem akarok rákényszeríteni senkire sem semmit. Tanulok, a hatékony kommunikációt is tanulom, ugyanúgy ahogyan keresem a válaszokat az emberiség (és az egyén) nagy kérdéseire. De nem szeretnék pusztán filozofálni, hanem gyakorlatias oldalról szeretném megközelíteni ezeket a kérdéseket. Válaszok pedig mindig vannnak, és azok egyre pontosabbak, egyre kifinomultabbak és egyre tisztábbak...

Na jó, eleget írtam, már így is úgy érzem, hogy agyára megyek az olvasóimnak... bár lehet, hogy csak azért mert viszonylag kevés a visszacsatolás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése